امروز در بیشتر مشاغل صنعتی، وجود یک به دستگاه جوش ضروری است و برای اتصال یا محکم کردن دو قطعه به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد؛ دستگاه جوش که وسیله ای برقی است به طور معمول برای متصل کردن مصالح فلزی و یا حتی غیر فلزی کاربردهای فراوانی دارد. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی انواع مختلف دستگاههای جوشکاری با عملکرد و اندازههای مختلف تولید شده که شامل میتوانید آنها را بر اساس شغل یا نیاز خود تهیه کنید؛ پس از متصل کردن دو قطعه توسط دستگاه جوشکاری به دلیل محکم بودن زیاد، امکان جدا شدن این قطعات از یکدیگر وجود ندارد و شما میتوانید از آن به راحتی در صنایع مختلف یا به صورت خانگی استفاده کنید.
انواع دستگاه جوش
دستگاه جوش به دلیل اینکه میتواند به راحتی انواع سطوح و وسایل فلزی و غیر فلزی را به یکدیگر متصل کرده و بسته به نوع، اتصال باکیفیتی را ایجاد نماید؛ کاربرد زیادی دارد. فرآیند کلی دستگاههای جوشکاری اینگونه است که با مصرف برق و جریان بالا، موجب ذوب شدن الکترود جوشکاری شده و از این طریق جوشکاری انجام میپذیرد. امروزه انواع مختلفی از این دستگاه تولید شده است که از مهمترین آنها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
● دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور که جزء قدیمیترین و سادهترین انواع دستگاههای جوشکاری به حساب میآید، این دستگاه دارای وزن بالا و مصرف برق زیادی است و میتوان از آن است و به صورت خانگی یا حتی صنعتی استفاده کرد.
● دستگاه جوشکاری دیزلی ژنراتور، در مکانهای که به جریان برق در دسترس نیست میتواند مورد استفاده قرار بگیرد و از آن بیشتر در پروژههای عمرانی استفاده میشود.
● دستگاه جوشکاری اینورتر که جزء جدیدترین و محبوبترین انواع دستگاههای جوش به حساب میآید و به دلیل اندازه کوچک، حجم بسیار کم و موتور جوشکاری قوی، میتوان از آن به راحتی در کارگاهها استفاده کرد؛ به طور معمول این دستگاه جوش دارای قطعهای است که جریان برق را چند برابر قویتر کرده و میتواند جریانهای بالای خروجی را کنترل و تنظیم نماید.
● دستگاه جوشکاری رکتیفایر، دارای سرعت و کیفیت بالایی است و در پروژههای سنگین صنعتی استفاده میشود.
● دستگاه جوشکاری تیگ که به دلیل ایجاد جوشهای عمیق و یکنواخت، در صنعت جوش فلزات جایگاه مهمی دارد و میتواند جوشهای محکم و با استقامت بالا بین قطعات فلزی به وجود بیاورد. دستگاه جوشکاری تیگ امروزه جزء پرطرفدارترین دستگاههای جوشکاری محسوب میشود.
در این بخش قصد داریم در ارتباط با کاربرد های دستگاه جوش توضیحاتی را بیان کنیم و بررسی کنیم که چه چیزی در این سالهای اخیر موجب شده اشخاص فعال در صنعت، بهآنها علاقه زیادی پیدا کنند.
1. کم شدن اندازه دستگاه
برای تبدیل جریان برق AC به DC در دستگاه های جوشکاری اینورتور، از تکنولوژیهای مدرنی به کار گیری شده است و این مسئله موجب شده اندازه آنها کوچک تر شود. این اندازه اندک دستگاه های جوش، بهشما اجازه میدهد آنها را در موقعیتهای گوناگونی استفاده نمایید.
۲. داشتن انعطاف
نکته مهم در مورد دستگاه جوشکاری این است که میتوانید میزان دقیق جریان را در خروجی کنترل نمایید. آپشن کنترل جریان و داشتن انعطاف، موجب شده بتوانید از آنها در انواع پروسه های جوشکاری استفاده نمایید.
۳. مرغوبیت خروجی نهایی
جریان دستگاه جوش اینورتور، آپشن کنترل و کاهش و افزایش نسبت به کار را دارد. همین مسئله موجب شده تا کار با این دستگاهها سادهتر بوده و خروجی نهایی کار و مرغوبیت آن، نسبت بهخروجی سایر دستگاههای جوشکاری، کیفیت بهتری داشته باشد.
۴. کم شدن مصرف انرژی
هر گونه دستگاه جوشکاری، یک میزان توان تولیدی تاثیر گذار دارد. توان دستگاه های جوش نسل قدیم اصولا نسبت به مقدار برقی که مصرف میکنند، ۵۰ در صد است. ولی اینورتور جوشکاری به خاطر اینکه جزو دستگاه های جوشکاری نسل جدید است، دارای ۹۰ درصد میباشد. این مسئله در نهایت موجب کم شدن مصرف پتانسیل و کم شدن مبلغهای پرداختی برای برق میشود.
۵. نداشتن قطعی
دستگاه های جوشکاری معمولی و نسل قدیمی تحمل نوسانات ولتاژ و جریان زیادی را دارند و این مسئله موجب میشود هنگام کار با آنها، قطعی بسیاری را تجربه نمایید، ولی دستگاه اینورتور جوشکاری بهخاطر تکنولوژی مدرن و گسترده میزان قطعیها را به صفر رسانده است و از به وجود آوردن مشکل در خروجی کار پیشگیری میکند.
:: بازدید از این مطلب : 299
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0